homepage WP.JPG
Algemeen December
15

Nieuw in het bestuur (Jeugd): Maarten van Essen

Nieuws afbeelding

Even voorstellen: Maarten van Essen


Ik ben programmadirecteur bij het John Adams Institute- het centrum voor Amerikaanse cultuur in Amsterdam. Ik organiseer lezingen met prominente Amerikanen, van John Grisham tot Spike Lee en van Madeleine Albright tot Philip Glass. Ik ben sinds 2013 aan de club verbonden, toen mijn oudste dochter Annabel ging hockeyen. Zij speelt nu in MC4 en daarnaast speelt dochter Kiki in de M8E1 en zoon Leonard in JF3. Ik heb zelf, op een vergeten jaartje na, geen hockeyervaring en heb altijd gebasketbald.

 

Ik wil graag toetreden tot het bestuur omdat ik het belangrijk vind dat iedereen een steentje bijdraagt en ik met nu drie kinderen op de club ook wil helpen. Je loopt er nu zoveel uurtjes rond dat je je er dan ook wel wat mee mag gaan bemoeien, als het ware. Daarnaast vind ik het interessant om onderdeel te zijn van de stormachtige groei die de club meemaakt: er is nog een hoop te doen en te realiseren. Dat maakt het uitdagend.

 

De portefeuille jeugd is interessant omdat ik eigenlijk alle hockeyactiviteiten mee maak door de ogen van mijn kinderen. Zelf speel ik niet en kende ik het spel ook niet zo goed. Ik ben bijvoorbeeld ook gaan fluiten omdat ik het spelletje wat beter wilde begrijpen. Voor de jeugd wil ik graag bereiken dat er meer toernooien gerealiseerd worden; dat de aansluiting naar "de zondag" sterker wordt en jeugd vaker Dames en Heren 1 komt kijken (de E-tjes en het D team van de Week zijn hier een voorbeeld van); dat alle jaargangen goed vol zitten met een evenredige verdeling tussen jongens en meisje; maar bovenal: dat er in de gehele breedte van de jeugdteams, dus op alle niveaus, veel plezier aan het hockeyen wordt beleefd. De club is nog aan het groeien - in aantal, maar vooral in de kansen om de club verder op de kaart te zetten. Dat zal vast vaak met horten en stoten gepaard gaan - de club bestaat immers nog slechts 10 jaar - maar dat de club steeds meer op een stevige ondergrond zal komen te staan is een mooi vooruitzicht.