homepage WP.JPG
Sponsoring December
15

Sponsoren van teamkleding: de spelregels?

Nieuws afbeelding
Wij zijn een club met sportieve en organisatorische ambities. Om deze ambities waar te maken, hebben wij de steun van sponsors nodig. Er zijn soms ook ouders die het leuk vinden om het team van hun eigen zoon of dochter te steunen, bijvoorbeeld met sponsoring van teamkleding. Het is immers altijd leuk als een team buiten de wedstrijden om er uniform en professioneel bij loopt. En het is natuurlijk fijn dat er welwillende bedrijven (en ouders) zijn die daar financieel aan willen bijdragen! Hoe gaan wij hier als club mee om en hoe gaat dergelijke ondersteuning in zijn werk?

Door middel van dit beleid rond teamkleding willen wij graag duidelijk maken wat wel en niet mag.

Ons uitgangspunt is: er is veel mogelijk. Er zijn wel spelregels waar iedereen bij AMHC Westerpark zich aan moet houden. AMHC Westerpark verwelkomt graag nieuwe kledingsponsors, bijvoorbeeld bedrijven die trainingspakken van een team willen leveren of een trui of jas willen sponsoren. 

Wat zijn de spelregels:
Elk team kan zelf een trui of trainingspak of ander kledingstuk (behalve de wedstrijdkleding) laten sponsoren. De sponsor (of groep van sponsors) betaalt dan een jaarlijkse sponsorbijdrage aan de club, voor selectieteams vanaf de D-jeugd is de bijdrage € 350 excl. BTW en voor E & F-teams, breedteteams en seniorenteams € 250,- excl. BTW. (Voor Dames 1 en Heren 1 gelden andere tarieven). Neem altijd eerst contact op de met de Sponsorcommissie voor de procedure. 
Ook als deze kleding wordt voorzien van het AMHC Westerpark logo, dan moet dit eerst worden voorgelegd aan de Sponsorcommissie.
Let op: voor de officiële AMHC Westerpark wedstrijdkleding (shirt-broekje/rokje-sokken) geldt de strikte regel dat er geen andere sponsors toegestaan zijn dan de officiële clubsponsor(s). Sponsoring van wedstrijdkleding gaat altijd via de Sponsorcommissie.
Het gebruik van het AMHC Westerpark logo en/of de AMHC Westerpark-naam en kleurstelling moet voldoen aan de clubregels. Bedrukking geschiedt door bedrijven die dit regelmatig voor AMHC Westerpark doen en die deze regels kennen. Informatie hierover kun je bij de Sponsorcommissie krijgen.
Exclusiviteit: de afspraken met onze (hoofd)sponsors moeten altijd worden gerespecteerd! Onze sponsors betalen onze club veel geld dat ten goede komt aan onder andere de accommodatie, materialen en bijvoorbeeld clinics en evenementen. Zij verwachten een zekere mate van exclusiviteit. Dus sponsoring en naam/logo’s van andere partijen dan onze eigen sponsors zijn niet altijd zo maar toegestaan. Graag altijd vooraf even overleggen met de Sponsorcommissie.
Maak duidelijke afspraken met de sponsor van wie de kleding is: van de sponsor of van de speler. Hiermee voorkom je aan het einde van het seizoen verwarring als de sponsor erop rekent de kleding het volgende seizoen bij een ander team te kunnen inzetten, of bij hetzelfde team maar waar dan andere spelers in zitten. 
Tot slot, in plaats van een geldelijke bijdrage voor de club, is er de mogelijkheid om te praten over een bijdrage in natura door het team of de sponsor. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een activiteit voor andere teams, iets doen voor de accommodatie, leveren van materiaal, etc.

Voorafgaande goedkeuring
Het Bestuur en de Sponsorcommissie willen graag weten wie onze AMHC Westerpark teams bereid zijn te sponsoren en willen voorkomen dat we potentiële sponsors en teams moeten teleurstellen. Vóór dat de toezegging aan de potentiële sponsor wordt gedaan, zal daarom altijd contact op moeten worden genomen met de Sponsorcommissie. Stuur hiervoor een email naar [email protected].