homepage WP.JPG
Algemeen December
15

Wat, wanneer, hoe en andere vragen over onze accommodatie

Nieuws afbeelding

Wat, wanneer, hoe en andere vragen over onze accommodatie

AMHC Westerpark begon tien jaar geleden op het korfbalveld in hét Westerpark (vandaar de naam van de club). Sindsdien is er enorm veel bereikt. Maar we zijn er nog niet. Wanneer gebeurt er bijvoorbeeld iets met die zandhopen tussen veld 2 en veld 3? Wat gebeurt er met de extra contributie voor de uitbreiding van het clubhuis? Tijdens de ALV beantwoordde het bestuur deze en andere vragen rondom onze accommodatie. We zetten het hier nog eens op een rijtje.


Wat is de stip op de horizon?

AMHC Westerpark wil uitgroeien tot een club met maximaal 1800 leden met een accommodatie die daarbij past. Dat betekent in totaal vijf velden, een oefenveld en een clubhuis dat bij zo’n grote vereniging past.


Aha. En dat vijfde veld komt op de plaats waar nu zandhopen liggen?

Klopt. Maar aanleg van een heel veld wordt bemoeilijkt door een put van Waternet onder de grond waarop niet mag worden gebouwd. Maanden over gediscussieerd met de gemeente. Slotsom: een heel veld is mogelijk met veel kunst- & vliegwerk. Maar daardoor wordt het veld zó duur dat de gemeente (die al onze velden betaalt) dit geld nog niet heeft weten te regelen. En de kans is klein dat dat lukt, in het licht van Spieringhorn.


Wat gebeurt er met Spieringhorn?

Tien jaar geleden lag Spieringhorn echt aan de rand van de stad. Maar Amsterdam breidt uit (Sloterdijk, Haven-Stad) en Spieringhorn wordt opgestuwd in deze vaart der volkeren. De gemeente wil het sportpark efficiënter indelen en meer sporten mogelijk maken. Niets ligt nog vast, maar de contouren worden wel zichtbaar. De gemeente wil tennisbanen aanleggen; voetbalclubs SDW en DWS gaan qua accommodatie samen; footy blijft; er komt ruimte voor recreatie en individuele sportbeoefening als hardlopen, fitness, etc.


Wat betekent dit voor ons?

Op de tekeningen van een heringericht sportpark behoudt AMHC Westerpark een eigen clubhuis, vijf velden en een oefenveld. Maar de kans is groot dat we niet op de huidige locatie blijven. De opties zijn helemaal naar de westkant (waar nu DWS zit) óf helemaal naar de oostkant (waar nu SDW zit).


Per wanneer?

De gemeente zet gas op deze ingewikkelde klus en wil dat de herinrichting van het sportpark over vijf jaar al behoorlijk op streek is.


En wat merken wij daar nú van?

We moeten ervan uitgaan dat het nog lang duurt voordat we een nieuw clubhuis op de uiteindelijke locatie hebben. Met een groeiend aantal leden hebben we een veel groter clubhuis nodig.

Want we puilen nu al uit ons jasje, er is vooral tekort aan werk-, vergader-, en kleedkamers. Daarnaast is de kans is groot dat onze loods, die we huren van de gemeente, binnen afzienbare tijd wordt gesloopt. Daarom moeten we de opslagruimte voor onze keepersspullen en voor de bar meenemen in onze tijdelijke uitbreiding.

We hebben een vergunning aangevraagd voor een tijdelijke uitbreiding met zeven zeecontainers waarvoor we met z'n allen het geld hebben gespaard. Deze containers gaan we komend voorjaar plaatsen. Rond die tijd hopen we dat de gemeente de knoop heeft doorgehakt en de nieuwe indeling van Spieringhorn bekend is.


En hoe heeft het impact op Veld 5?

Zoals hierboven gezegd: de gemeente ziet het niet zitten om een peperduur 5e veld voor ons aan te leggen, dat waarschijnlijk maar kort zal kunnen worden gebruikt. Een ¾ veld is wél mogelijk – en een stuk goedkoper. Met zo’n veld kan de jeugd voorlopig doorgroeien. Het heeft wel impact op de wedstrijdtijden omdat op dit veld alleen E- en F-teams kunnen spelen. Voor senioren zal de groei van het aantal teams wel belemmerd worden. Maar dit is slechts voor een beperkte tijd; hierna krijgen we op onze nieuwe locatie een volledig 5e veld.