homepage WP.JPG
Algemeen Juli
3

Nieuwsbrief AMHC Westerpark juli 2020 (einde seizoen)

Nieuws afbeelding Link naar de nieuwsbrief: https://mailchi.mp/b8656cb9c663/nieuwsbrief-amhc-westerpark-juli2020

Beste Westerparkers,

Samen. Het is het woord waar Rutte de afgelopen maanden in zijn persconferenties geen genoeg van kon krijgen: "We doen het samen”.
Bij Westerpark zeggen we dat al jaren. En terecht. De vereniging, dat zijn wij samen. Wij: jeugd, senioren, ouders, aanhang; vrijwilligers, betaalde krachten. Iedereen.
En samen heeft Westerpark de coronacrisis getrotseerd. Opnieuw bleek dat Westerpark een bijzondere vereniging is, met bijzondere mensen: het geduld waarmee iedereen op betere tijden wachtte; het enthousiasme waarmee ouders en kinderen weer aan de trainingen begonnen; de medewerking die we kregen van senioren bij de handhaving van de coronaregels op de club; de creativiteit van trainers en andere vaste medewerkers om het werk op een andere manier in te richten; en de acceptatie van iedereen wanneer dingen anders liepen dan normaal. Wij, het bestuur, zijn jou en alle anderen daar enorm dankbaar voor. Applaus voor jezelf dus.
 
Die saamhorigheid zal ons ook helpen bij de onzekere tijden die voor ons liggen. De clubfinanciën hebben een deuk opgelopen: door corona heeft de club fors minder inkomsten, terwijl er wél uitgaven waren. De aanwas van nieuwe leden gaat minder hard (dus als je nog iemand weet…). Het uitstel van de aanleg van ons 5e veld zorgt voor knelpunten op de zaterdag, waardoor een aantal thuiswedstrijden misschien elders moeten plaatsvinden. Of en wanneer de plannen voor de herinrichting van Spieringhorn worden uitgevoerd, is met teruggelopen gemeentefinanciën onzeker. En tot slot kan corona altijd opnieuw de kop opsteken, met grote gevolgen voor onze sport.
Dat gezegd hebbende: op dit moment ziet het er voor het eerst in lange tijd weer hoopvol uit. Het clubhuis gaat op 1 juli weer open, er mag weer een feestje, vanaf september gaat de competitie weer van start. Voor senioren is er de hele zomer een extra dag waarop getraind kan worden. Er komen weer hockeykampen voor de jeugd. Alles nog steeds met de bekende voorzorgsmaatregelen, maar toch.
Verder zijn de trappen van het clubhuis de afgelopen weken vernieuwd en kwamen er een jeu de boules-baan en speeltoestellen op ons terrein. Deze zomer begint de bouw van de tijdelijke uitbreiding van het clubhuis. Dat was al vóór corona besteld en gepland. En het komt nu nóg beter van pas – gezien de onzekere toekomst van de Spieringhorn verherbouwing.
 
Voldoende dus om naar uit te kijken. Dat deden de ouders van onze jeugdleden afgelopen weekeinde met volle teugen tijdens de Witte Rookdag. Het was anders dan anders, maar dat verhinderde niet dat velen zich met groot enthousiasme voor het volgende seizoen als vrijwilliger aanmeldden voor allerlei team- en clubtaken. Top.
En zo komt er dan een einde aan het meest bijzondere seizoen dat Westerpark wellicht ooit mee mag maken, waarbij de vereniging zich van haar beste kant toonde. Op naar het volgende seizoen 2020-2021.

We wensen iedereen een geweldige zomer toe!
Het bestuur