homepage WP.JPG
Jeugd December
16

Winterhockey voor de jeugd (F t/m A) op AMHC Westerpark

Nieuws afbeelding
Dat door corona alles anders is, is inmiddels een open deur. De competitie is stilgelegd om de reisbewegingen te beperken. Wel heeft de jeugd kunnen doortrainen en onderlinge wedstrijden gespeeld. De komende maanden zouden we normaliter de zaal in gaan, maar ook die competitie gaat niet door. Samen met de technische commissie en het technisch kader heeft het bestuur alternatieven voor de winter afgewogen.

Met de huidige besmettingscijfers lijkt het onwaarschijnlijk dat de competitie op korte termijn wordt opgestart. Wil de jeugd rust of is hockey nu juist een welkome activiteit? Het weer nodigt minder uit tot buitensport en de kans op afgelastingen neemt toe met koud weer. Aan de andere kant kant hebben we de afgelopen jaren milde winters gehad. Alles afwegend, hebben we besloten om de winterbijdrage te gebruiken om zoveel mogelijk door te trainen. We horen dat hockey voor veel kinderen gezelligheid en beweging biedt, op een moment dat er minder andere leuke activiteiten mogelijk zijn. De invulling van de training wordt aangepast op de weersomstandigheden.

In het nieuwe jaar zien de trainingen er als volgt uit voor de jeugd:

* 8E t/m A teams trainen twee keer per week vanaf week 1 (vanaf maandag 4 januari) op de maandag t/m donderdag tot en met week 6 (t/m donderdag 11 februari). De selectie- en opleidingsteams trainen 1 uur in plaats van 1 uur en 15 minuten.

* F en 6E teams trainen één keer per week op de woensdag vanaf week 2 (vanaf 11 januari) tot en met week 6 (t/m donderdag 11 februari).

* Funkey's en mini's starten na de voorjaarsvakantie (de mini's kunnen tijdens de winterstop op de zondagen deelnemen aan een oudertraining van 10.00 tot 11.00 uur).

* Keeperstrainingen starten weer na de voorjaarsvakantie. In januari en februari trainen de keepers met hun eigen team mee.

Trainingsschema's online
De trainingsschema's voor week 1 en voor week 2 t/m 6 zijn online en te vinden in de app en op de site. Let goed op welke dag(en) je traint en op welke tijd. De teams die normaal gesproken op de vrijdag trainen zijn verschoven naar een andere dag. De schema's zijn onder voorbehoud van kleine wijzigingen in verband met de beschikbaarheid van onze trainers.
  
Winterbijdrage
De winterbijdrage voor de 8E t/m A teams van 70,- euro per jeugdlid wordt begin januari gefactureerd via ClubCollect. De winterbijdrage van de F en 6E teams (25,- euro) is reeds gefactureerd. Meer informatie over de contributie vind je op de website.

De club werkt aan een plan voor een nieuwe interne competitie. Over de opzet hiervan wordt in de komende weken nader gecommuniceerd. In maart start de tweede seizoenshelft, hopelijk weer met de 'echte' competitie.

Heb je vragen, stel deze dan aan je lijnco√∂rdinator via a/b/c/d/e8/e6/f/mini/[email protected] 

Sportieve groet,

Technische Zaken