homepage WP.JPG
Hockey Augustus
27

Regelwijzigingen let op: alle 11-tal wedstrijden 4 x 17,5 minuut

Nieuws afbeelding

Beste leden, ouders van jeugdleden, coaches, trainers en scheidsrechters,

 

Het seizoen is begonnen! Graag brengen we jullie op de hoogte van een belangrijke wijziging ten aanzien van de wedstrijden voor de 11-tallen.

 

Regelwijziging: alle 11-tal wedstrijden 4 x 17,5 minuut

 

Met ingang van het seizoen 2019-2020 is de speeltijd van alle 11-tal wedstrijden 4 x 17,5 minuut (speelduur totaal 70 minuten per wedstrijd).Tussen kwart 1 en 2 en tussen kwart 3 en 4 bedraagt de rust 2 minuten. De rust tussen kwart 2 en 3 bedraagt 5 minuten tenzij het noodzakelijk is te sproeien omdat het betreffende speelveld zonder te sproeien niet meer veilig bespeelbaar is (dit kan het geval zijn bij watervelden). Het is erg belangrijk dat de scheidsrechters de tijden nauwlettend in de gaten houden. Wedstrijden dienen op tijd te beginnen en er moet vlot gestart worden na de kwarten en na het wisselen van de helften.

 

Overige spelregelwijzigingen

Naast bovenstaande zijn er nog enkele andere wijzigingen in de spelregels voor het veldhockey. De belangrijkste is dat de vliegende keeper verdwijnt.

 

Teams konden er tot en met seizoen 2018-2019 voor kiezen om te spelen met een volledig uitgeruste keeper of een speler met keepersrechten, een zogenaamde ‘vliegende keeper’. Deze vliegende keeper droeg een afwijkend shirt en had bij het verdedigen van een strafcorner of strafbal een helm op. Vanaf komend seizoen speelt een team met 10 veldspelers en een volledig uitgeruste keeper of met 11 veldspelers. Als ervoor wordt gekozen te spelen met 11 veldspelers dan is er niemand die de rechten heeft van een keeper. Er is dan dus ook niemand die binnen de cirkel de bal met het lichaam mag spelen. 

 

Voor de overige spelregelwijzigingen verwijzen we jullie door naar: 

https://www.knhb.nl/over-knhb/reglementen

 

Het is erg belangrijk voor de coaches en de scheidsrechters om hiervan op de hoogte te zijn. Deel en bespreek de wijzigingen vooral ook met alle spelers en ouders van spelers, zodat iedereen de regels goed kent.


We wensen jullie veel hockeyplezier en veel succes toe het komende seizoen.