homepage WP.JPG
Arbitrage November
8

Betaald fluiten op zondag en CS+ klas gestart

Nieuws afbeelding

Betaald fluiten op zondag
AMHC Westerpark staat betaald fluiten toe op zondag door een besloten groep van erkende clubleden met CS+ die voldoende vrijwilligerswerk verrichten voor de club.

Op zondag blijkt er bij meerdere seniorenteams een grote behoefte te zijn een scheidsrechter in te huren in plaats van zelf de fluitbeurt te vervullen. Tegelijk zijn er een flink aantal jeugdleden met een CS+ diploma die graag extra zakgeld verdienen met fluiten. Omdat ze goed kunnen fluiten zorgen ze meestal ook voor meer spelplezier en veiligheid bij seniorwedstrijden.

Het bestuur heeft besloten dat fluiten op zondag alleen is toegestaan door een besloten groep van erkende betaalde jeugdige scheidsrechters. Naast scheidsrechter is deze groep actief als trainer, barmedewerker of scheidsrechterbegeleider. De club co├Ârdineert of bemiddelt niet bij het betaalde fluiten, dat is aan de teams en de scheidsrechters zelf.

Om het iets makkelijker te maken kan je deze hele groep van erkende scheidsrechters in een keer bereiken voor een arbitrageverzoek via Whatsapp. Stuur "#Scheids" naar 06 830 84 808 en volg daarna de aanwijzingen. Je mag een erkende scheidsrechter ook zelf rechtstreeks benaderen. Teams die buiten de regels om scheidsrechters inhuren worden hierop aangesproken door de scheidsrechterscommissie.

CS+ klas 
Er is een nieuwe CS+ klas met zeven deelnemers gestart. Dit zijn: Maarten van Essen, Julian van der Sluis, Arjen Noorbergen, Jip Holland, Skylar Matthiessen, Manu Mulders en Polle Janssens.

CS+ is een arbitrageopleiding voor scheidsrechters die beter willen worden in het fluiten. Er is veel aandacht voor de praktijk. Je wordt begeleid door een leercoach van de KNHB. De opleiding duurt enkele weken en bestaat uit een theoretisch en een praktijkgedeelte. Als afronding is er een praktijk examen.

Nieuwe scheidsrechters
Op maandag 7 oktober zijn alle 54 deelnemers geslaagd voor hun clubscheidsrechter's (CS) examen. Dat is een mooi resultaat. Hulde aan alle geslaagden. Kon je er niet bij zijn, niet getreurd. Op maandag 9 maart 2020 wordt een nieuwe examenavond georganiseerd. Houd het clubnieuws op je WP-app in de gaten.

Aanvoerdersarmbanden te koop
Elk team is verplicht een speler als aanvoerder aan te wijzen. Dit is zichtbaar met een aanvoerdersband. Hiermee ben je het aanspreekpunt van de scheidsrechter voor gedrag van je team. Daarnaast is het natuurlijk ook een grote eer om aanvoerder te zijn van je team! Heeft je team geen aanvoerdersband, dan kun je deze voor twee euro kopen in ons clubhuis.