homepage WP.JPG

Zaalhockey Jeugd


De Zaalcommissie Jeugd is te vinden onder: Algemeen/bestuur&commissies

Zaalcompetitie
In seizoen '20-'21 kon de zaalhockeycompetitie helaas geen doorgang vinden. In seizoen '21-'22 hopen we ruim 50 teams de zaal in te kunnen sturen: 7 seniorenteams, alle E8-tallen en A/B/C/D teams. Zaalhockey is daarmee populairder dan ooit bij Westerpark. Zaalhockey is dan ook een leuke afwisseling op hockey op het veld en bovendien erg leerzaam. Er worden technieken aangeleerd waar de teams in de voorjaarscompetitie veel profijt van hebben.

Trainingen:
Om de teams voor te bereiden op deze competitie wordt door een aantal teams al sinds september in de zaal getraind. Voor de meeste teams zullen de trainingen in november starten. Zaalhockeyruimte in Amsterdam is schaars en er wordt elke keer hard gewerkt aan de puzzel om de trainingsuren zo goed mogelijk te verdelen. Zodra de trainingslocaties, - dagen en -tijden bekend zijn, maken we dat bekend middels een aparte zaalhockey nieuwsbrief die wordt verspreid via de coördinatoren. Ook is de planning dan zichtbaar in de Westerpark-app (onder teamnaam met toevoeging ZAAL).

Handig:

Speellocatie.
Het wedstrijdverloop.
De wedstrijdformulieren. (http://youtu.be/4JdjUDVK4_M)

Bekijk de filmpjes en je bent goed voorbereid.

Zaalleiding:
Als zaalleiding ben je verantwoordelijk voor de speellocatie, het wedstrijdverloop. Op de homepage van de website staat een uitgebreide beschrijving van de zaaldienst. Let op dat de wedstrijden op tijd beginnen!!!! Je verschuift anders een planningsprobleem naar de teams na jullie..
http://www.amhcwesterpark.nl/files/library/instructies%20voor%20de%20zaalleiding.pdf

Algemene informatie:
Zaalhockeytrainingen worden breed aangeboden als onderdeel van het Technisch beleidsplan voor de jeugd.
Om zaalcapaciteit te garanderen wordt het gehele seizoen een zaal gehuurd, waardoor de zaaltechniek als vast terugkerend element voor alle jeugdteams wordt aangeboden.

De uitvoering van de zaaltrainingen ligt bij de TC/Technisch Jeugd Coördinator. De zaalcommissie zorgt voor zaalhuur en de aanschaf van materialen en zal de communicatie op zich nemen van en naar de KNHB en zaalteams tijdens de zaalcompetitie.

De zaaltrainingen gedurende het gewone jaar zijn budget-neutraal voor de vereniging. Alle kosten die gemaakt worden voor deelname aan de zaalcompetitie (zaalhuur, trainers, extra bijdrage KNHB) worden doorbelast aan de deelnemende teams De teamleiding is zelf verantwoordelijk voor het innen van de bijdrage bij de teamleden die deelnemen en het tijdig afdragen.