Opening veld5 groepsfoto.jpg
Hockey Mei
22

Para-hockey (hockey met extra begeleiding) maakt zijn debuut bij AMHC Westerpark

Nieuws afbeelding
Hockey met extra begeleiding, voor wie wil hockeyen maar wat extra aandacht nodig heeft.

AMHC Westerpark staat klaar om jeugd en jongvolwassenen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een ontwikkelingsstoornis kennis te laten maken met hockey.

Focus op wat wel kan
We focussen op speelplezier en het vertrouwen in eigen kunnen. De training passen we aan, afhankelijk van de mogelijkheden en behoeften van de spelers. Gewoon waar het gewoon kan en speciaal waar het speciaal moet. Natuurlijk hebben onze trainers de benodigde expertise, is er veel persoonlijke aandacht en gezelligheid speelt een grote rol. 

Kosteloos kennismaken met een serie proeftrainingen
De trainingen vinden plaats op de volgende zondagen van 09.30 uur tot 10.30 uur:

* zondag 26 mei

* zondag 2 juni

* zondag 9 juni

* zondag 16 juni

Trainingslocatie
AMHC Westerpark
Sportpark Spieringhorn 5
Amsterdam 

Er zijn geen kosten verbonden aan deze trainingen. Heb je nog geen hockeyspullen, geen probleem, dat regelen wij.

We vinden het leuk als je komt!
Heb je nog een vraag of wil je je direct aanmelden? Dat kan via [email protected] of Tamara Seur: 06-30850630.

"We willen een buurtclub zijn waar iedereen zich welkom voelt. Na het succes van
pleintjeshockey, waarbij kinderen uit wijken in Nieuw-West kennismaken met en plezier beleven aan hockey, is het nu tijd voor para-hockey. We organiseren 4 proeftrainingen, bij voldoende interesse gaan we dit aanbod permanent integreren."  Steven de Bruijn, voorzitter van AMHC Westerpark.

Van de 1,7 miljoen mensen met een beperking beoefent slechts 34% een sport, terwijl sportparticipatie onder de rest van Nederland op 66% ligt. Er zijn ruim 600.000 mensen die geen sport beoefenen maar dit wel willen en/of hiertoe in staat zijn, ondanks hun beperking. Dit blijkt uit het Sportdeelname Index onderzoek uitgevoerd mede in opdracht van Fonds Gehandicaptensport. "Om sportparticipatie onder mensen met een beperking te verhogen staan we voor een grote uitdaging. Maar door een gebrek aan lokaal aanbod, komt er vaak geen actie. Wij supporten dit prachtige lokale initiatief van AMHC Westerpark dan ook voor de volle honderd procent. En toekomstige leden kunnen via Uniek Sporten sporthulpmiddelen aanvragen, indien nodig” Zo vertelt Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport.