homepage WP.JPG
Jeugd Oktober
8

Interview met vrijwilliger Olivier de Bruijn, keepers-coördinator jeugd

Nieuws afbeelding
Lees hieronder het interview met één van onze vrijwillige keeperstrainers en keepers-coördinator jeugd, Olivier de Bruijn.

Hoe kom je bij AMHC Westerpark en welke teams train je?
Mijn dochter hockeyt al sinds de mini's bij Westerpark, met veel plezier, altijd in leuke teams. Vroeger hielp ik ook met de trainingen als ouder, en nu ze in de MC4 zit, draag ik mijn steentje als scheidsrechter bij en soms achter de bar. Vorig jaar zocht Heren 1 een extra keeper voor de training. Ik ben er eigenlijk te oud voor, maar omdat ik vroeger op een hoger niveau gekeept heb, wilde ik het wel proberen. Het doel is bereikt: de training wordt er inderdaad leuker van en ik hoef niet te gaan joggen of fitnessen, maar ik kan één keer per week fanatiek ballen met een leuke groep jongens. Om het keepersvak wat meer onder de aandacht te brengen op de club en om de organisatie daaromheen wat strakker te krijgen, is een keeperscommissie opgericht, waar ik nu de voorzitter van ben. Beschouw dat vooral niet als een soort baas, dat is niet het idee. Ik geef samen met Job Konings keeperstraining aan de wisselkeepers van de 6E- en 8E-teams. Vaak vinden ze het keepen veel leuker dan ze hadden gedacht. Dan ben ik een gelukkig mens.

Hoe lang hockey je al?
Tot mijn schrik zei ik laatst op de training dat ik al 30 jaar keeper ben. Toch is het waar, want ik was inderdaad een jaar of 10 à 11 toen ik vaste keeper werd. Eerst bij Hurley, later bij Bloemendaal en vanaf de A bij Pinoké. Bij de E'tjes wilde ik ook elke week op goal, maar dat mocht niet altijd. Ook wel goed, want daardoor heb ik ook een beetje leren hockeyen en dat is nooit weg.

Wat is je favoriete positie?
Ehhhhmmm, ja, toch op goal dan. Al heb ik ooit bij het Nederlands A in een oefenwedstrijd rechtsvoor gestaan, waar ik op nationaal niveau natuurlijk veel te slecht voor was, maar er waren zoveel spelers in de selectie ziek, dat een van de keepers in het veld moest. Toen ik na afloop tegen mijn Vlaamse verdediger zei dat hij de hele wedstrijd min of meer voor niks de keeper had staan dekken, keek hij wel raar op.

Wat is je belangrijkste tip aan kinderen van AMHC Westerpark?
Het klinkt raar, maar: hockey zo veel mogelijk buiten de trainingen en de wedstrijden om. Op het veld, op straat, op zolder. Met je broer of zus, met vrienden, maakt niet uit. Toen ik klein was heb ik uren en uren met mijn broertje op zolder gehockeyd, met een lichte bal, pantoffels als keepershandschoenen, een matras als goal. Elke minuut met een stick en een bal is leerzaam, dus verzin een spel en doe het.